L'Eixample

En Daniel ha de portar una comanda a en Xavier Velázquez, professor de la Facultat de Lletres. Camina unes poques passes pel carrer de Pelai i arriba a plaça de la Universitat. Entra a la Facultat i es troba la Bea parlant amb el professor Velázquez. Parlaran, quedaran i en Daniel donarà motius a la Bea perquè no fugi de Barcelona amb el seu promès.

Sortim de la Universitat, travessem la Gran Via i la plaça de la Universitat cap a la ronda de Sant Antoni. Quan arribem a la plaça de Goya ens trobem en Daniel observant una botiga abandonada, on encara es pot llegir “Barreteria Fortuny”. Allà en Julià Carax havia après l’ofici de barretaire que li va ensenyar el seu pare i que de tant poc li va servir.

Desfem els nostres propis passos i acompanyen en Daniel altra vegada fins a la plaça de Catalunya. Pugem pel passeig de Gràcia fins a la cantonada amb el carrer de Casp, on ell i el seu pare s’emportaven en Fermín “gairebé cada diumenge a berenar al Cafè Novedades. Després pujàvem caminant fins al cine Fèmina, a la cantonada de Diputació amb passeig de Gràcia.”18